post

Apple най-вероятно ще представи iPad Pro с Face ID, който ще излезе на пазара през второто тримесечие на годината, твърди анализаторът Юн Джанг. Това потвърждава някои предишни слухове и прогнози и, ако времевата рамка е точна, то компанията ще представи новите си модели таблети на своята годишна конференция за разработчици, която ще се проведе в началото на юни.

Анализаторът очаква обновеният iPad Pro да има по-тънки рамки и да няма хоум бутон, подобно на iPhone X, както и да се предлага в два размера – 10.5 и 12.9 инча.

Всъщност плановете за вграждане на TrueDepth камера в таблетите на компанията, бяха разкрити за пръв път от известният анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира в бележките си до инвеститорите, че това ще се случи тази година, а след него и Марк Гърмън конкретизира, че новият модел ще дебютира „малко повече от година след текущите“. 10.5 инчовият iPad Pro и второто поколение 12.9 инчов iPad Pro стартираха през юни миналата година. Не е съвсем ясно обаче дали „малко повече от година“ трябва да се тълкува като  WWDC 2018, или ежегодното събитие през септември, когато компанията представя новите си модели iPhone.

Новият iPad Pro най-вероятно ще притежава LCD екран, вместо OLED, поради увеличението на разходите, което евентуално би се отразило и на цената, както и заради някои технологични ограничения, ноне е ясно и дали ще имат характерния прорез в горната част на екрана, или компонентите на камерата ще бъдат вградени в рамката. Един нов доклад по веригата за доставки на компоненти от Китай наскоро посочи, че новите iPad Pro ще са още по-бързи, благодарение на осемядрения чип A11X Bionicс три високопроизводителни Monsoon и пет енергоефективни Mistral ядра.

Все още няма сведения и за потенциалното ценообразуване на устройствата, но можем да предположим, че те най-вероятно ще са по-скъпи от сегашните, като увеличението няма да е съществено, заради липсата на OLED екрани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *