post

Apple закупи стартъпа InVisage Technologies, който произвежда сензори за камери по своята собствена и уникална технология QuantumFilm Image Sensor за улавяне на повече светлина в по-тънък модул.

QuantumFilm е фоточувствителен слой, който разчита на новооткрит клас материали на InVisage за поемане на светлина, съставен от квантови точки, които могат да бъдат диспергирани, за да образуват мрежа, след което бъдат синтезирани. Подобно на боя, тази дисперсия от твърда материя може да се нанесе върху даден субстрат и да бъде оставена да изсъхне. В QuantumFilm pixel светлината преминава през матрицата на цветния филтър и след това се открива от квантовите точки в слоя, а металното окабеляване представлява електрическата верига на сензора. По-високото позициониране на фоточувствителния слой позволява на QuantumFilm pixel да открива повече фотони, да съхранява повече електрони и съответно повече фотографска информация, като възпроизвежда цветовете по-точно в един по-тънък модул за камерата.

Apple продължава да съсредоточава усилията си върху подобряване на качеството на камерата в iPhone всяка година и лесно можем да предположим целта на това придобиване и мястото, което компанията ще намери за иновативната технология на стартъпа в собствения си хардуер. До сега гигантът разчиташе на външни доставчици за своите камери, но от друга страна използваше собствения си процесор за обработка на изображенията и управление на сензорите. С технологията на InVisage, компанията вече ще може да разработи собствени модули, които ще улавят повече светлина при по-малки размери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *