post

Ако съдите по начина, по който Apple и Amazon си съперничат на пазара, може би ще си помислите, че те и печелят еднакво, но всъщност това не е така. Само през последното тримесечие, Apple е спечелила повече пари, от колкото Amazon за цялото си съществуване, а този факт само показва колко далеч напред технически е гигантът от Купертино.

Според неотдавнашен доклад на CNBC, Apple е генерирала 13.8 милиарда долара нетен приход през тримесечието от януари до март 2018, а от друга страна, Amazon има общ нетен доход от 9.6 милиарда долара от старта си през 1994 година, изчислено на база всички годишни данни за нетните приходи. За сравнение, само миналата година, Apple направи печалба от 48.35 милиарда долара за цялата фискална година.

Що се отнася до Amazon, както миналия месец беше отбелязано, как гигантът за онлайн търговия на дребно е намалил пазарната капитализация на Apple с около 50 милиарда долара, а изпълнителният й директор, Джеф Безос, сега е най-богатият човек в света, чието имущество се оценява на 112 милиарда долара. Тъй като бизнесът на Amazon се развива, има шанс компанията да изпревари Apple с течение на времето, а цените на акциите се основават в голяма степен на бъдещия потенциал, което означава, че тя е солидна инвестиция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *