post

Apple ще дари 1000 часовника за ново проучване, предназначено да проследи склонността на хората към преяждане. Всъщност The Binge Eating Genetics Initiative (BEGIN) се управлява от Университета на Северна Каролина, а смарт часовниците ще бъдат използвани за проследяване на сърдечната честота на учасниците, когато се налага да се хранят, а това е само поредният пример за начина, по който носимото устройство на Apple може да се използва в научни изследвания.

За проекта BEGIN учените от университета в Северна Каролина ще наемат 1000 участници с опит в хранителните разстройства, като склонност към преяждане или булимия. Те трябва да са навършили 18 години и ще получат Apple Watch, за да могат да следят данните си. Според CNBC, епизодите на хранене и прочистване ще предизвикат биологична промяна, която ще се прояви и в данните, записани от часовникаЖелаещите да участват в проекта, трябва да се запишат в приложение, наречено Recovery Record, позволяващо да записват емоционалните си отговори в хода на изследването, а учените се надяват да могат да повлияят върху хода на епизодите.

Както вече е ясно за, Apple се фокусира върху медицинските изследвания, а Apple Watch все повече се превръща от моден аксесоар в здравен помощник. Понастоящем е в ход и още едно мащабно проучване на здравето на сърцето сред собствениците на Apple Watch и е наречено Apple Heart Study, което се провежда в сътрудничество със Stanford Medicine и стартира миналия ноември. Apple играе водеща роля и в подпомагането на изследванията и чрез ResearchKit, отворената софтуерна рамка, въведена през март 2015 година, която е предназначена да мобилизира доброволци за медицински изследвания и помага да се превърне всяко iOS устройство в медицински инструмент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *