post

Apple работи по по-евтин модел на 13-инчовия MacBook Air, съобщава анализаторът на KGI Securities Минг-чи Куо, цитиран от 9to5mac. Според Куо това ще стане през второто тримесечие на тази година.

Това означава, че най-вероятно устройството ще бъде представено около или на годишната конференция на Apple WWDC, която е в началото на юни. Една от основните задачи на по-евтиния MacBook Air ще бъде да увеличи продажбите. Очакванията на Куо са моделът да доведе до скок на доставките с 10-15%.

Конкретни детайли за новия MacBook Air все още няма. В момента най-евтината версия на модела е на цена от $999. Целта на Apple е тя да стане още по-ниска, за да може устройството да продължи да бъде предпочитано от студенти. С новата си цента моделът ще стане и по-сериозен конкурент на 12-инчовия MacBook, който от известно време е по-голям фокус на Apple.

Куо казва още, че търсенето на говорителя HomePod е “посредствено”. Според него има още какво да се желае, но казва, че за сега остава с неутрално мнение за представянето на умния говорител на Apple.

Той коментира и новите iPhone-и. Според него базовият модел тази година ще има 6.1-инчов дисплей и очаква към него да има сравнително сериозно търсене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *