post

В края на миналата седмица, източници на Bloomberg потвърдиха по-ранен доклад на Минг-Чи Куо, в който се твърдеше, че Apple работи върху висококачествени слушалки, предназначени да се конкурират с Bose, като добавиха и някои специфични подробности. Според тях слушалките ще бъдат с шумоподтискане и ще предлагат същата функционалност за безжично свързване, като AirPods. В тях обаче ще намерят място и част от технологиите на HomePod, които най-вероятно се отнасят до множество микрофони, премахващи шума.

Новият доклад подчертава, че Apple все още изяснява дизайна на самите слушалки, като работата по тях спира и се е възобновява през последната година. Всъщност компанията е имала подобни проблеми и по време на разработката на HomePod, като многократно е променяла дизайна му, твърдят същите източници, пожелали анонимност и предупреждават, че е напълно възможно тя да преработи отново слушалките преди да ги представи официално, или изцяло да изостави проекта.

AirPods се оказаха големият успех на Apple. Продажбите на носими устройства, включващи Apple Watch, Beats и AirPods нарастнаха със 70% за изминалата година, по данни на самата компания, а NPD Group заяви, че AirPods и Beats са й донесли 27% от пазара на безжични слушалки и почти половината от разходите в тази категория. Докладът сравнява бъдещия висококачествен модел с Bose QuietComfort 35 и потвърждава прогнозата на Куо, че той няма да излезе на пазара преди третото тримесечие на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *