post

Според слуховете, бъдещият Galaxy S10 ще дойде с вграден под екрана ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, но Apple няма да остане назад. Компанията вече е намерила нов метод за вграждане на Touch ID в iPhone, но няма да видим тази технология в трите модела, окито ще дебютират следващия месец.

Нов патент, подаден от гиганта, описва метода за биометрично управление, който ще използва камери, вградени под екрана и изместени под определен ъгъл. Тези камери ще анализират отпечатъка, докато допирате пръст и съответно ще ви разрешат, или откажат достъп. Поставянето им под различни ъгли е важен момент, защото чрез анализа на пръстовите отпечатъци под тези ъгли, камерите ще могат да „виждат“ характерните особености, създавайки 3изображение, което ще се анализира от контролер в телефона.Това ще направи сканирането много по-прецизно от сегашното.

Всъщност биометрията отдавна се превърна в основна грижа за производителите на смартфони, а Apple предлагаше своя Touch ID в продължение на години, докато не го замени с Face ID, която дебютира с iPhone X и според слуховете ще се поддържа от всички тазгодишни модели. Гигантът от Купертино обаче работи по своя виртуален сензор за пръстови отпечатъци от години и само поради ограничения в технологията и разходите, не успя да го представи до момента. Сега обаче, след като според спекулациите, бъдещият Galaxy S10 на Samsung, ще се появи в началото на 2019 с ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, Apple вече има готов отговор на това предизвикателство. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *