post

Apple ревизира правилата си за App Store, като въведе ограничения за копаенето на криптовалути, съхраняването и плащането чрез такива сред приложенията, които дистрибутира.

Промените в правилата съвпадат с пускането на бета версиите на предстоящите софтуерни продукти на компанията – iOS, macOS, tvOS и watchOS, което беше обявено на годишната конференция на Apple за разработчици.

Съобщението на Apple идва също така в момент, когато Wells Fargo се присъедини към Bank of America, Citigroup и JPMorgan Chase, забранявайки използването на издадени от компанията кредитни карти за закупуване на криптовалута. „В съответствие с други корпоративни практики на Wells Fargo Advisors и Wells Fargo Securities клиентите ни вече не могат да използват своите кредитни карти Wells Fargo за покупка на криптовалута. Ще продължим да оценяваме проблема текущо с развитието на пазара“, се казва в съобщение на компанията, разпространено до медиите.

С тези стъпки се увеличава натискът върху криптовалутите, след като цената на Bitcoin падна в понеделник в резултат на хакерската атака върху южнокорейската борса за криптовалути Coinrail.

По-рано Apple декларира, че приложенията, позволяващи прехвърляне на одобрени криптовалути, трябва да работят в съответствие с приложимите закони. От компанията също така бяха категорични, че приложенията, включени в Initial Coin Offerings, в търговията с криптовалути и други подобни, трябва да произхождат от признати банки, фирми за ценни книжа, търговия с фючърси или други одобрени финансови институции. С новите си правила сега компанията разширява своите изисквания.

Apple обяви, че приложенията, предлагащи портфейли за съхранение на виртуални валути, могат да идват само от разработчици, които са част от организация, участваща в програмата на Apple за разработчици. Това затруднява хората, които се опитват да извършват измами с криптовалута, тъй като те трябва да регистрират бизнес субект, за да се запишат в програмата за разработчици като организация.

Снимка: Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *