post

Google вече започна разпространението на обновената версия на чат приложението Android Messages. Една нова функция се откроява  – версия и за компютър със синхронизация за телефона, съобщава BusinessInsider.

Messages for Web е удобна версия, която е достъпна през интернет браузър. Тя може да се отвори с помощта на приложението в телефона. Нужно е да се отвори Messages, да се изберат трите точки в горния десен ъгъл и да се натисне Messages for web. Приложението дава останалите насоки, които включват сканиране на QR код и готово.

Съобщенията се синхронизират с телефона в реално време. Изпращането и получаването им става през самия телефон, но се виждат и на компютъра. Функцията е полезна, когато човек работи на компютър и не иска постоянно да спира работа, за да поглежда в телефона си и да отговаря на съобщенията.

Услугата се активира поетапно за потребителите в рамките на следващите дни. Тя е безплатна, но ако се изпращат SMS-и чрез нея, се плащат според тарифния план на потребителя към неговия оператор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *