post

Android има нова функция, чрез която ще помага на потребителите да махат приложенията, които не са им нужни, съобщава Engadget. Във всеки смартфон има доста голям брой забравени приложения, които не се използват, но взимат място. Затова Google иска да реши проблема с нова функция.

Във приложението Play Store ще има нова категория в секцията My apps & games. Потребителят ще вижда отделно инсталираните приложения и приложенията, за които наскоро са качвани ъпдейти. В секцията ще има и възможност за сортиране на приложенията по различни критерии, включително кога за последно са използвани. Така потребителят ще вижда приложенията, които не използва и е забравил и ще може да изтрие, за да освободи място за други.

В секцията за ъпдейти също има промени. Вече конкретно приложение ще може да се обновява само с едно натискане на бутон, вместо да се отваря съответната му страница в Play Store. Има и функция за опресняване на информацията, за да се види дали има ъпдейти за приложенията и без те да се пускат.

Всички тези новости се активират поетапно за потребителите, така че все още не всички имат достъп до тях. Обновлението на Play Store премахва поне за сега функцията за инсталиране на няколко приложения наведнъж от списъка на потребителя. Тази функция беше практична при активирането на нов телефон, но има вероятност да се завърне по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *