post
  • – Четири AMD Ryzen 5 чипове с до 87% по-висока производителност от Core i5 носят иновации и ефективност за милиони РС потребители

AMD пусна на пазара четири модела от линията AMD Ryzen 5, с висока изчислителна производителност на разнообразни ценови нива. AMD Ryzen 5 чиповете носят иновации и бързина за геймъри и създатели на съдържание, с до 87% по-висока производителност сравнявайки AMD Ryzen 5 1600X с най-високия Core i5 модел – 7600K. Процесорите Ryzen 5 разполагат със забележителни способности за многозадачност, AMD SenseMI технология, и са базирани на новата “Zen” архитектура на ядрата.

AMD-Ryzen-5-1600X-1

AMD Ryzen 5 линията е представена от два 6-ядрени и два 4-ядрени модели, като всички разполагат с AMD едновременна мултинишковост (simultaneous multithreading – SMT). Всички AMD Ryzen процесори поддържат новата AM4 инфраструктура, с дънни платки широко достъпни от най-големите производители.

Процесорите AMD Ryzen 5 1600X и 1600 са предназначени за плавен гейминг и броудкастинг, и са с производителност от клас „работна станция“ в нов пазарен сегмент. Моделите 1600X и 1600 са сред най-мощните и с най-ниска консумация на енергия 6-ядрени настолни процесори, които потребителите могат да закупят на тези ценови нива, с по 12 нишки за многоядрена обработка.

AMD Ryzen 5 1500X и 1400 са насочени към игрите и изискващите повече ресурси приложения. Те са с 4 ядра с 8 нишки, и разполагат с технологията AMD SenseMI за анализ и адаптиране към нуждите на клиентите. За най-добри изживявания в игрите, 1500X осигурява до 200MHz XFR (разширен честотен обхват – възможност за вдигане на честотата) при използване на висококачествено охлаждане.

Наличност на AMD Ryzen 5 процесори и платформи

Наличността на пазара на всичките четири AMD Ryzen 5 модели започва от днес чрез търговските вериги в цял свят. Всички AMD Ryzen процесори поддържат новата AM4 инфраструктура; дънните платки се произвеждат от най-големите ODM-и. Достъпна е широка гама от дъна от ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte и MSI, всички изградени на базата на чипсетите за AMD Ryzen процесори –  X370, B350 и A320. С пускането на AMD Ryzen 5 чиповете, производителите на дънни платки обръщат специално внимание на  моделите базирани на A320 чипсета, като с тях адресират нуждите на мейнстрийм потребителите, търсещи както богата функционалност, така и ценова достъпност. Тези модели дъна са с цени около $50 (препоръчителни крайни цени в САЩ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *