post

– Четири варианта на Ryzen 5 ще осигуряват висока производителност и гладък гейминг на достъпни цени –

AMD съобщи, че чиповете от линията Ryzen™ 5 за настолни системи ще бъдат пуснати за глобални продажби на 11 април 2017 г., и ще предлагат забележително съотношение цена-производителност за геймъри и създатели на съдържание. С фокус върху крайните потребители за всичко, каквото прави AMD, новите Ryzen 5 са базирани на мощната и ефективна “Zen” архитектура в 6-ядрени, 12-нишкови, както и в 4-ядрени, 8-нишкови варианти. Те ще донесат със сигурност положителни изживявания в работата и в игрите за геймъри и потребители от цял свят, като ценовите нива ще бъдат в интервала от 169 до 249 щатски долара (препоръчителни крайни цени в САЩ).

AMD R5 (6)_678x452

“Ryzen ще донесе иновации и конкурентност практически във всеки сегмент от РС пазара, и Ryzen 5 е следващата голяма стъпка по този път, насочен към постигането на нови нива на изчислителна производителност за милиони РС потребители,” каза Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на поделението Computing and Graphics Group, AMD. “AMD оживи пазара на настолни, високопроизводителни машини с Ryzen 7, обявен в началото на месеца, и сега Ryzen 5 носи мощността и ефективността на “Zen” ядрата в много популярния сегмент под $300 на пазара.”

Ryzen 5: производителност и модели

3208013-ryzen+5

По време на събитието днес за пресата, клиентите и партньорите, проведено днес в Пекин, AMD очерта гамата Ryzen 5 настолни процесори. AMD насочва тези процесори конкретно към потребителите на мощни настолни машини и геймърите обичащи AAA заглавията и поточните игри, с цел да развие още повече новата платформа AM4. Моделите Ryzen 5 разполагат с AMD SenseMI технологията и имат впечатляващи многозадачни способности. Наскоро AMD демонстрира как Ryzen 5 1600X побеждава Intel Core i5 7600K с 69 %2 в теста за CPU производителност, използвайки бенчмарка Cinebench R15 nT.

Наличности на Ryzen 5 процесори и платформи за тях

Четирите модела Ryzen 5 стартират на пазара на 11 април, като ще се предлагат от онлайн вериги в целия свят. Всички Ryzen процесори поддържат новата AM4 инфраструктура, като дънни платки ще се произвеждат от най-големите ODM фирми. Амонсирани на CES 2017, AMD и партньорите – производители на дъна вече представиха широка гама нови платки. Моделите от ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte и MSI, са базирани на новите чипсети за AMD Ryzen – X370, B350 и A320, като последният е предназначен за масовия клас РС на нови, достъпни ценови нива.

Нови кулери

Линията AMD Ryzen 5 включва и охладители Wraith (сред тях Wraith Spire и Wraith Stealth), които ще се предлагат с определени AMD Ryzen процесори. Термичните решения на AMD са проектирани за почти безжимна работа, имат отличен стил и осигуряват превъзходно охлаждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *