post
 • През 2018 г. се очакват нови поколения Ryzen CPU, нови Ryzen APU, нови Radeon Vega Mobile GPU –

 На вълната на глобалния ентусиазъм генериран през 2017 от процесорите Ryzen™ и графичните решения Radeon™, AMD(NASDAQ: AMD) разкри подробности за своите нови и за следващите поколения високопроизводителни и графични продукти по време на събитие в Лас Вегас, малко преди откриването на CES 2018.

Наред с обявяването на първите настолни чипове Ryzen™ с вградена Radeon™ Vega графика, AMD даде подробности за пълната гама Ryzen™ мобилни APU, включително новите модели Ryzen™ PRO и Ryzen™ 3,  както и първи данни за производителността на 2-ото поколение  Ryzen™ настолни процесори, изработени по 12 nm технология и очаквани официално на пазара през април т.г. При графиката, AMD обяви разширението на семейството “Vega” с Radeon Vega Mobile, както и че нейните първи 7nm продукти се планира да бъдат Radeon “Vega” графични процесори, проектирани специално за машинно самообучение.

Технологични новини

 • x86 процесори
  • Ядрото “Zen”, което в момента присъства в настолните и мобилните процесори Ryzen, се произвежда по 14- и 12-нанометрова технология, като 12 nm образци в момента се доставят на големите ОЕМ производителни за тестване.
  • Завършено е проектирането на “Zen 2”, като обновеното ядро ще даде подобрения в много посоки на вече спечелилите много одобрения и награди чипове със “Zen” архитектура.
 • Графични процесори
  • Разширяване на продуктовото семейство “Vega” през 2018 г. с Radeon Vega Mobile GPU за ултратънки ноутбуци.
  • Първият 7nm AMD продукт е “Vega” базиран GPU проектиран специално за приложения свързани с машинно самообучение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *