post

– Платформата Olympus  на Microsoft ще включва очакваните скоро високопроизводителни x86 сървърни процесори “Naples” –

По време на Конференцията за отворени изчислителни среди‘2017 в САЩ (2017 Open Compute Project U.S. Summit) AMD обяви своето сътрудничество с Microsoft за интегрирането на облачните функции на процесора от следващо поколение на AMD “Naples”  с проекта Olympus на Microsoft за хипермащабен облачен хардуер и нов модел на разработка на хардуер с отворен код с общността на отворените изчислителни среди (Open Compute Project – ОСР).

“Следващото тримесечие AMD ще върне отново иновациите в информационните центрове и сървърните пазари с високопроизводителния х86 процесор “Naples”, проектиран съобразно нуждите на доставчиците на облачни услуги, и корпоративните OEM-и,” каза Скот Ейлър, старши вицепрезидент корпоративни системи в AMD. “Днес ние се гордеем, че продължаваме нашата подкрепа за Open Compute проекта с анонса на нашето сътрудничество по проекта Olympus на Microsoft.”

Кушагра Ваид, управител и водещ инженер в Azure Cloud Hardware Infrastructure, Microsoft Corp. каза, “Сътрудничеството в цялата оупън сорс общност е от най-голямо значение, за да движим бързо напред иновациите и да създадем жизнеспособна екосистема за проекта Olympus на Microsoft. Партньорството в проектирането, както нашето сътрудничество с AMD, показва как ранното и често взаимодействие с хардуерните иноватори може да доведе до оупън сорс проекти, които стигат по-бързо до пазара и са по-къстомизируеми, за да предложат гъвкавост и избор на крайния потребител.”

Проектиран за сериозна мащабируемост в облачните информационни центрове и традиционните сървърни конфигурации в офисите, “Naples” предлага “Zen” x86 процесорни ядра в конфигурации до 32 броя. Достъпът до огромни обеми оперативна памет и водещата поддръжка на високоскоростни входо-изходни канали на едночипова SoC отличават “Naples” от всички останали продукти на сървърния пазар днес. Първите “Naples” процесори се очакват през 2-рото тримесечие на годината, с масови наличности през втората половина на 2017 г. чрез OEM-и и партньори в дистрибуторските канали.

AMD ще направи две презентации за “Naples” и стратегията за информационните центрове тази седмица по време на Конференцията. Скот Ейлър, вицепрезидент корпоративни решения ще говори в главната зала в четвъртък, 9 март, 03:00 българско време, а Дан Баундс, старши директор корпоративни продукти, ще води инженерния Tech Talk също на 9 март в 19:20 на сцената на Expo Hall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *