post

AMD обяви, че започва разпространението на ъпдейти, които да отстранят уязвимостта Spectre, която засяга някои от процесорите ѝ, съобщава The Verge.

Първоначално AMD обяви, че има “почти нулев риск” за процесорите ѝ. Сега обаче компанията казва, че е предприела допълнителни мерки чрез “комбинация от ъдпейти на микрокода на процесорите и ъпдейти за операционните системи”. Тези допълнителни ъпдейти трябва да подобрят още повече сигурността на потребителите.

Ъпдейтите ще започнат да се разпространяват още тази седмица за Ryzen и EPYC. По-старите модели процесори ще получат обновления през следващите седмици. Софтуерните обновления ще бъдат дадени на производителите на компютри, които вече ще решават кога и как да ги разпратят до устройствата.

AMD не коментира дали ъпдейтите ще се отразят по някакъв начин на производителността на процесорите.  Вместо това компанията казва, че архитектурата на Radeon не е повлияна нито от Spectre, нито от Meltdown. Според AMD с новите ъпдейти рисковете са решени, но уточнява, че все пак ще продължи да анализира и следи развоя на уязвимостите и ще реагира при необходимост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *