post

По време на изложението на Националното сдружение на броудкастерите‘2016 (NAB 2016), AMD (NASDAQ:AMD) анонсира AMD FirePro W9100 32GB – първата в света графична карта за работни станции с поддръжка на невероятните 32GB графична памет, за поддръжка на сериозни работни товари с креативните приложения1 планирани да излязат през 2-рото тримесечие на 2016 г. AMD също така обяви AMD FireRender плъгин за Autodesk 3ds Max, който позволява на разказвачите, използващи виртуална реалност, да оживят своите идеи с 4K съдържание, и фотореалистична рендъринг функционалност.

Въображението на креативния човек е безгранично до степен, че професионалистите използват всички налични ресурси, за да произведат нови, невиждани до момента изображения и сцени. Някои от майсторите на компютърнара графика изискват много висока пропусквателна способност на работа с паметта, а други – голям размер на същата. AMD е първопроходец в ерата на паметта с висока пропусквателна способност и ултра-ефективност с пускането на HBM технологията през 2015, и подкрепя усилията на създателите на съдържание с картите Radeon™ Pro Duo. С новата AMD FirePro W9100 32GB, компанията AMD пуска на пазара картата с най-голям обем графична памет,” каза Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group (RTG), AMD. “Заедно с изключителния хардуер AMD доставя и софтуерните средства за използването му по най-ефективен начин.”

По време на изложението NAB 2016, посетителите на StudioXperience AMD FireProTM GPU Zone (щанд SL2425) могат сами да изпитат новите технологични постижения на компанията, показани чрез водещи приложения и демонстриращи ефективния баланс между работно натоварване и забележително качество на видео-изображенията, бърза реакция на системите и изчислителна производителност. На изложението са представени решения от Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Dell, HP и Rhino, които използват AMD FirePro професионални графични карти:

  • Продуктова демонстрация на AMD за поддръжка на ВР продукции с новите графични карти AMD FirePro W9100 32GB и RadeonTM Pro Duo, които представляват най-мощната платформа за виртуална реалност (ВР)2 в съчетание с AMD LiquidVR SDK, както за създаване, така и за консумиране на ВР съдържание. AMD FirePro W9100 32GB е проектирана също така за поддръжка на САЕ (Computer-Aided Engineering) (Siemens NX Nastran, SIMULIA Abaqus) и визуализационни средства s (AutoDesk VRED 2016).
  • Демонстрация на Autodesk с плъгин-а AMD FireRender за Autodesk 3ds Max 2016, използваща HP работна станция с две графични карти AMD FirePro W9100.
  • Демонстрация на AMD FirePro графика, предлагаща повишена точност на цветовете и поддръжка на екранни резолюции до 4k, както и GPU-ускорение за създаване на съдържание с видео-приложения на Adobe като Adobe Premiere Pro CC и Adobe After Effects CC.
  • Безплатен, интерактивен, фотореалистичен рендърър на осветление на обекти (ray trace renderer) за Rhino версия 6, за създаване на близки до физическия свят визии с рендъринг рехнология, базирана на OpenCL-ускорения плъгин AMD FireRender.

Професионалните графични карти на AMD ще бъдат демонстрирани от водещи хардуерни и софтуерни компании по време на NAB 2016 изложението в конгресния център в Лас Вегас, на щандове SL2425 и SL10227 и по време на ShowStoppers на NAB 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *