post

Amazon планира да отвори още няколко магазини без касиери през тази година, съобщава Re/Code. Според източници на сайта, Amazon ще отвори още около шест такива магазина в САЩ след доброто приемане на първия в Сиатъл.

Другите магазини също ще бъдат в Сиатъл и вероятно в Лос Анджелис. Amazon отказва да коментира темата.

Според източниците на Re/Code са избрани няколко потенциални места за магазините в Сиатъл. Освен това компанията е водила преговори и с милиардера Рик Карусо, за да се направи такъв магазин и в неговия огромен търговски център The Grove в Лос Анджелис.

От поне 4 години Amazon разработва магазина и технологията за него. Първият отвори наскоро в централата на компанията. В него няма касиери и специални сензори отчитат какво потребителят е взел от рафтовете и таксуват профила му в Amazon на излизане от магазина. За да се пазарува в този магазин е нужно единствено да се инсталира приложение, което се сканира на входа.

Доброто приемане на магазина и тестовете през следващите няколко години ще са решаващи дали тази технология ще навлезе масово. Ако това се случи, може да коства работните места на 3.5 млн. души във САЩ, които са касиери.

В магазина на Amazon има други служители. Те зареждат рафтовете, подготвят храни, режат месо, помагат на хората и ги консултират. Има и служители, които помагат на хората на входа и проверяват личните карти на тези, които искат да купят алкохол.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *