post

Електронният търговец на дребно Amazon съобщи, че обмисля продажба на лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Още през юли компанията на Джеф Безос е създала тайна лаборатория, наречена “1492” с препратка към Христофор Колумб, тъй като иска да въведе нова ера в здравеопазването с въвеждането на онлайн продажба на лекарства. Лабораторията разработва на нова система за здравеопазване, като предоставя услуги за медицински данни чрез Amazon Echo.

С този ход, изглежда, компанията сериозно навлиза в аптечната мрежа. Според източник на CNBC, новата бизнес стратегия ще възлиза на 560 милиарда долара годишно.

За тази цел компанията се нуждае от сътрудници и сред първите такива е Марк Лайънс, изпълнителен директор на неправителствената здравноосигурителна компания Premera Blue Cross.

Amazon няма да замени веднага аптеките. Вместо това, те ще започнат да служат като посредник между здравните застрахователи, потребителите и останалата част от здравната индустрия, като работят съвместно с мениджър на ползите за фармацевтични продукти (по същество ролята на Лайънс). Всичко това може да подобри така наречената „цифрова здравна индустрия“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *