post

Amazon иска да наложи своя виртуален асистент Alexa, като го постави дори на лицето ви, според доклад на Financial Times. Компанията работи върху чифт очила, които ще се свързват с телефона ви и ще ви позволяват да използвате Alexa, чрез аудио система, която използва проводимостта на костите ви. Те няма да имат екран, или камера като тези на Google, но може би точно това ги прави уникални.

Отпадането на ненужните компоненти, ще доведе до увеличаване на живота на батерията и ще направи визията им значително по-елегантна и незабележима, докато същевременно се възползвате от услугите на виртуалния асистент. Липсата на екран ще опрости и процеса на разработване, като ще съкрати и времето за пускане на пазара, увеличавайки шансовете за успех. Докато популярните устройства Echo безспорно си лидери в тази ниша, няма как да забравим, че компанията имаше и някои неуспехи, особено ярък сред които е Fire Phone. Ако умните очила се харесат на потребителите, то Amazon може да се замисли за вграждането на екран и камера в следващото им поколение.

По проекта работи Бабак Парвиз, който участва в разработката на Google Glass и през 2014 година премина в Amazon. Гигантът отказва коментар по въпроса и можем само да предполагаме, че очилата ще се появят до края на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *