post

Печалбата на най-голямата верига за онлайн търговия в света Amazon е надхвърлила 1 милиард долара за първи път в над 20-годишната си история, като компанията е продала повече устройства, активиращи се гласово, включила е още членове в клиентската си програма Prime и е спечелила от неотдавнашното придобиване на веригата магазини за биохрани Whole Foods, предаде Асошиейтед прес.

Печалбата на компанията от Сиатъл е подпомогната и от неотдавнашните данъчни промени, като данъчното й облекчение достига 789 милиона долара през четвъртото тримесечие, предаде БТА.

Amazon отчете чиста печалба от 1,9 милиарда долара или 3,75 долара на акция за тримесечието, приключващо на 31 декември. Анализаторите очакваха печалбата на акция да бъде 1,88 долара.

Приходите са скочили с 38 процента до 60,5 милиарда през четвъртото тримесечие, надхвърляйки прогнозите на анализаторите за приходи от 59, 8 милиарда долара.

За първото тримесечие на тази година Amazonочаква приходи между 47,75 милиарда долара и 50,57 милиарда долара, а според анализаторите те ще бъдат 48, 6 милиарда долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *