post

Амазон (Amazon) открива първия си офис в Манчестър и разширява други два центъра, като открива 1000 нови позиции в подразделението си за проучвания и разработки, информира Ройтерс.

Американският гигант в онлайн търговията ще открие 600 нови работни места в Манчестър, в центъра за разработки в Единбург ще добави още 250 места, а в Кеймбридж ще открие 180 нови позиции, съобщи снощи компанията.

Ръководителят на Амазон за Великобритания Дъг Гър каза, че Великобритания заема водеща роля в световните иновации на компанията.
Новите инженери ще работят по различни технологии като персонализирани препоръки за пазаруване, обучение на устройства, виртуалния асистент на Амазон Алекса (Alexa) и проект за доставки с дрон.

Амазон и други американски технологични гиганти като Гугъл (Google), Фейсбук (Facebook) и Епъл (Apple) продължават да инвестират във Великобритания въпреки несигурността около излизането на страната от ЕС.

Амазон посочи, че от 2010 година е инвестирал над 9,3 милиарда британски лири (12,15 милиарда долара) във Великобритания, като до края на годината за компанията ще работят около 27 500 души в страната, включително над 6500 в корпоративния отдел и отдела за разработки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *