post

Amazon обяви две нови услуги за облачната платформа Amazon Web Services. Още по-интересното в случая е, че това са услуги, които са базирани на блокчейн технология, съобщава TechCrunch.

Една от тях е Amazon Quantum Ledger Database (QLDB).  Това ще е база данни, която позволява единствено добавяне/анексиране на нова информация, но не и промяна на старата. Всички промени ще могат да се следят и няма да има как да се измени вече въведената информация. Всичко е криптирано и с възможност да се потвърждава, включително всяка промяна.

QLDB ще може автоматично да се скалира, работи бързо и може да извършва два до три пъти повече транзакции спрямо конкурентните предложения, казва Amazon. Компанията допълва, че платформата е и много лесна за използване.

Amazon представи и услугата Amazon Managed Blockchain (AMB). Тя поддържа Ethereum и Hyperledger Fabric. Чрез нея AWS смята, че ще е много лесно да се използват двете най-популярни блокчейн платформи. И тази услуга може да се скалира до хиляди апликации и да се използва за милиони транзакции.

AMB стартира с поддръжка само на Hyperledger Fabric. Съвместимостта с Ethereum ще бъде добавена след няколко месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *