post

Главният изпълнителен директор на компанията Nucleus, Джонатан Франкел обяви вчера в свое интервю, че Amazon “вероятно е копирала“ своя Echo Show, като явно визираше пуснатата в продажба миналия август домофонна система с тъчскрийн и цена от 249 долара на Nucleus, включваща гласовия асистент Alexa.

nucleus-anywhere-intercom-product

Това изявление на Франкел идва, след като неговата 30 годишна компания в Ню Йорк работи в тясно сътрудничество с инженерите на Amazon, за да създаде устройството, а Amazon стана най-големият инвеститор на Nucleus.

Новината може би ще подейства отблъскващо на компаниите, които искат да създават продукти с помощта на Alexa, която Amazon предлага безплатно и ще навреди на усилията на гиганта да развие екосистемата на своя виртуален асистент. Всъщност този сценарий едва ли ще е нов за Amazon, тъй като продавачите от трети страни в нейния сайт често се оплакват, че гигантът прави копия на техни продукти.

Франкел заяви намеренията си да обедини усилията си с други компании, застрашение от Echo Show, срещу Amazon:

“Има много неща, които можем да предложим на партньорите си, за да убедят хората да купят друго устройство, което не ги затваря в екосистемата на Amazon”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *