post

В близко бъдеще ще можете да стартирате и навигирате приложения за Android и iOS, използвайки гласовия асистент Alexa. Тези дни Amazon пусна куп нови инструменти за разработчиците, като най-интересната новост е Alexa for Apps. Тази услуга позволява на разработчиците да добавят функции за Alexa към своите приложения за Android и iOS.

Amazon е тествала инструмента с компании като TikTok, Uber, Yellow Pages и Sonic. Така че вече ще можете да поискате от Alexa да започне записа ви за TikTok например. А ако резервирате пътуване с Uber през Alexa, гласовият асистент ще ви попита дали искате да видите местоположението на водача на картата в приложението.

Тъй като все повече разработчици използват инструмента, ще можете да поискате от Alexa да отваря приложения, да извършва бързо търсене, да виждате повече информация и да имате достъп до ключови функции. Това ще се случва чрез приложението Alexa, вградените телефони на Alexa или мобилни аксесоари като Echo Buds.

Това може да даде предимство на Alexa в сравнение с други гласови асистенти като Siri и Google Assistant. Но това би могло да създаде и повече работа за разработчиците.

Alexa for Apps все още се визуализира, но заинтересованите програмисти могат да поискат ранен достъп до инструмента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *