post

Acer стана първата компания, която започва да продава лаптопи с предварително инсталиран гласов асистент Amazon Alexa, съобщава Thurrott. Доста производители проявиха интерес към Alexa още през CES 2018.

Alexa ще работи редом до Cortana на Microsoft в Windows 10. Потребителите ще могат да избират дали да използват нея или Alexa. Очакванията са, че потребителите ще предпочетат Alexa, която вече има доста голяма популярност и повече функции от Cortana.

Така Alexa ще е част от все повече домове дори и без да се налага на хората да купуват устройствата на Amazon. А това е една от дългосрочните цели на Amazon за разпространението на Alexa.

Acer ще предлага Alexa на Spin 3 и Spin 5 още от тази седмица. Компанията планира постепенно да предлага гласовия асистент на Amazon на всички свои компютри. Целият процес ще отнеме няколко седмици и още тази година гамата на Acer ще е заедно с Alexa.

Сред другите производители, които планират подобни устройства, са HP, Asus и Lenovo. Техните предложения обаче все още не са излезли на пазара. Това се очаква да се случи също през тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *