post

Acer разшири гамата лаптопи Chromebook за индивидуални потребители и бизнес клиенти с новия стилен Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W) и Acer Chromebook Enterprise Spin 713, базирани на високопроизводителни Intel® Core процесори от 10-о поколение. Машините предлагат най-новите достижения в областта на свързаността, производителността, надеждността и платформената стабилност, осигуряващи превъзходна производителност и ефективност при работа в облака, необходими на бизнеса. Машините обединяват върховите достижения в хардуера, спецификациите и дизайна със скоростта, сигурността и удобството при използване на операционната система Chrome OS.

Като част от иновативния проект Project Athena на Intel, новият Acer Chromebook Spin 713 е подсилен с най-новите Intel® Coreпроцесори от 10-о поколение, които предлагат първокласна производителност и живот на батерията. В допълнение, 13,5-инчовият VertiView екран с 2K резолюция е със съотношение 3:2, което подобрява продуктивността при работа, тъй като предоставя допълнително вертикално пространство и намалява нуждата от скролване.

Иновациите на Project Athena

Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W) е разработен съвместно с Intel като част от иновативната програма Project Athena на Intel, създадена с цел създаване и внедряване на най-съвременни решения в проектирането на лаптопи. Моделът е преминал редица строги тестове на техническите параметри и ключови експлоатационни показатели, което гарантира, че той неизменно предоставя мигновено включване, бързина на работа и дълъг живот на батерията, каквито са нужни на професионалистите, работещи в движение.

„Chromebook 713 на Acer демонстрира резултата от съвместната работа на Acer и Intel по иновационната програма Project Athena“, каза Джош Нюман, вицепрезидент на Client Computing Group в Intel. „Със своя процеор 10-о поколение Intel Core първият Chromebook на Acer, проектиран по стандартите на Project Athena, осигурява изключителна производителност и дава възможност на бизнес потребителите да бъдат много по-продуктивни.“

Мощните Intel Core процесори от 10-о поколение предоставят най-висока производителност и позволяват едновременна работа с множество приложения, страници, разширения и др. Потребителите могат да работят повече от един работен ден, разчитайки на бързо зареждащата се батерия на устройството, която позволява 10 часа автономна употреба. Лаптопът се предлага с памет до 16 GB DDR4 SDRAM и пространство за съхранение до 256 GB PCIe NVMe SSD.

Екран VertiView, увеличаващ продуктивността

Новият Acer Chromebook Spin 713 разполага с 13,5-инчов екран VertiView със съотношение 3:2, който осигурява 18% повече вертикално пространство на екрана и намалява необходимостта от скролване. С резолюцията си от 2256×1504, този 2K IPS дисплей предлага брилянтна яснота на образа, независимо дали се стриймва видео или се използват приложения от магазина Google Play. В допълнение, сензорният екран и тъчпадът са изработени от Corning Gorilla Glass, така че не само осигуряват безпроблемна навигация, но са и защитени от надраскване.

По-тънките рамки на екрана гарантират, че ярките изображения на лаптопа ще се открояват по-добре. Интегрираните стерео високоговорители осигуряват първокласно аудио, а двата микрофона точно определят посоката на звука, за да осигурят по-ясна комуникация.

Здравина от военен клас в гъвкав дизайн

Напълно обновения функционален алуминиев корпус на Acer Chromebook Spin 713 има подсилена конструкция, което осигурява здравина от военен клас (U.S. MIL-STD 810G стандарт, и защита от драскотини, деформации и корозия. Комбинацията от подсилена конструкция и поемащ ударите амортисьор позволява лаптопът да издържи изпускане от височина до 122 см и натиск до 60 кг.

Машината има конвертируем дизайн и може да бъде отворена до 360 градуса, при което е възможно сензорният екран да се използва в четири различни режима: режим на показване за презентация, режим таблет за забавление, класически режим с клавиатура и режим „палатка“, когато е разположен в тясно пространство. Клавиатурата с подсветка повишава продуктивността при работа в условия с недостатъчна светлина. Този конвертируем лаптоп е изключително компактен – има дебелина само 16,8 мм и тегло 1,37 кг, което позволява да се постави в чанта и да се носи навсякъде отза хората, които са постоянно в движение.

Портове и Wi-Fi по последен стандарт за надеждно свързване

Acer Chromebook Spin 713 предлага множество опции за свързване за крайни клиенти или бизнес потребители. Той разполага с два порта USB 3.1 Type-C, като и двата поддържат USB 3.2 Gen 1 (до 5 Gbps), DisplayPort през USB-C и USB зареждане. Машината има и HDMI порт, USB 3.0 порт и четец за MicroSD карти. Двулентовият безжичен адаптер по стандарт Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) с технология 2×2 MU-MIMO осигурява бърза и надеждна безжична връзка[iv], а Bluetooth 5.0 предоставя удобен начин за свързване към периферни устройства.

Антимикробно покритие Corning® Gorilla® Glass

Сензорният панел и тъчпадът на Acer Chromebook Spin 713 могат да се покрият по желание с антимикробно стъкло Corning® Gorilla® Glass. Специалната формула на Corning® Gorilla® Glass предотвратява задържането върху сензорния екран и тъчпад на микроорганизми, причиняващи миризма или петна.

Acer Chromebook Enterprise Spin 713

Новият Chromebook Enterprise Spin 713 на Acer се предлага с включен ъпгрейд за Chrome Enterprise, което помага на фирмите да управляват централизирано устройствата си, независимо от техния брой. Chrome Enterprise позволява да се създаде защитена облачна работна среда за потребителите и е идеално решение за редица бизнес сфери, в които на служителите се налага да споделят общо устройство и са в движение, например в здравеопазването и търговията на дребно.

Бързата и сигурна операционна система на Chromebook опростява процеса на внедряване, управление и осигуряване на инструменти за работещите в облака. ИТ отделите ще оценят цялостното интегрирано решение за сигурност, което е включено в Chromebook Enterprise. За ИТ администраторите ще е лесно да насрочват актуализации, да конфигурират приложения, да използват разширения и политики и др. с помощта на уеб базирано управление, което прави новия Acer Chromebook Enterprise Spin 713 лесен за пускане в експлоатация и управление, увеличавайки времето за ползване и намалявайки общите разходи за притежаване (ТСО).

„Фирми от всякакъв размер все повече използват облачно базирани инструменти, така че техните служители могат да работят по-ефективно от своите офиси или домове, като същевременно остават свързани и работят съвместно с колеги, клиенти и партньори“, коментира Джеймс Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти в Acer. „Новият Chromebook Spin Enterprise 713 на Acer ще помогне на бизнеса да постигне повече, като същевременно ще осигури това, което ИТ отделите искат – сигурност, лекота на внедряване, управляемост и стабилна възвръщаемост на инвестициите.“

Acer Chromebook Spin 311 е конвертируем лаптоп, удобен за потребителя

Acer пусна на пазара и Chromebook Spin 311 (CP311-3H), 11,6-инчов конвертируем Chromebook, предназначен за учащи, които могат да го ползват в учебната и извънкласната дейност. Със своя процесор Mediatek MT8183, той осигурява производителност, необходима за едновременно стартиране на множество приложения, уеб страници и документи. В допълнение, дългият живот на батерията до 15 часа1 гарантира, че лаптопът няма да изневери на учениците, студентите и семействата през дългите дни на обучение, работа и игра.

С тегло само 1 кг Acer Chromebook Spin 311 се побира идеално в раница или учебна чанта и може лесно да бъде пренасян из дома по време на работа по училищните проекти, за да не се прекъсва процесът или той да се разнообрази с малко забавление. Ползването на новия Chromebook е интуитивно и приятно благодарение на антимикробния IPS екран с Corning® Gorilla® Glass HD и напълно обновената клавиатура с вдлъбнати клавиши и пълен ход. Заедно с това, широкоъгълната уеб камера, Wi-Fi адаптерът 802.11ac с 2×2 MU-MIMO технология и Bluetooth 4.2 осигуряват всичко необходимо на членовете на семейството, за да се свързват чрез Google Hangouts, Google Classroom и други.

Поддръжка за Android приложения

Новите Chromebook Spin 713, Chromebook Enterprise Spin 713 и Chromebook Spin 311 изцяло поддържат приложенията за Android от магазина Google Play, така че потребителите ще имат на разположение всички предпочитани от тях приложения за работа, креативност, услуги и още много други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *