post

На 27 февруари, от 19:00 в Puzl Coworking ще се преведе февруарската среща на Sofia Game Dev Meetup, която ще се фокусира върху енджина за разрабтока на игри Unreal Engine. Разговаряме с Биляна Вачева, PM в гейм компанията Coherent Labs и организатор на събитието, за да разкаже повече подробности за него.

ВЪПРОС: Би ли обяснила на читателите на Pixelmedia.bg какво е Unreal Engine?

ОТГОВОР: Unreal Engine се използва от стотици студиа за разработването на игри, включително заглавия като Sea of Thieves, Deus Ex: Human Revolution, Street Fighter V и много други. През 2015 г. UE4 обяви свободна за ползване версия за малки разработчици, което позволи и на по-млади екипи да се докоснат до страхотната технология на енджина.

Biliana Vacheva Sofia Game Dev Meetup

ВЪПРОС: Какво ще се случи на Sofia Game Dev Meetup?

ОТГОВОР: На 27-ми ще имате възможност да се запознаете със Sjoerd De Jong, който е един от най-активните пропоненти на Unreal Engine с над 18 години опит в дизайн с Unreal Engine. Той ще направи демо, с което ще покаже на практика как можете да използвате UE4 за дизайн на игри. Втория лектор е Никола Димитров, който ще се фокусира над ползите от UE4 за програмисти. Срещата ще завърши Hector Wan, който ще даде решение на разработчици на игри, които искат да локализират играта си за азиатския пазар.

ВЪПРОС: Лесно ли се стартира с Unreal Engine?

ОТГОВОР: Ако желаете да се научите да работите с UE4 ще можете да използвате стотици ресурси, споделени от огромното общество на програмисти, използващи енджина. Все пак трябва да знаете, че UE4 предлага технология за професионално разработване на игри и изисква време и усилие за научаване. Въпреки това, ако един път свикнете да работите с технологията, никога няма да искате да я смените с друга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *