post

Берлин, 31 август 2017: Флагман моделите в новите серии телевизори на Philips ще се отличават със значително подобрение в качеството на картината, благодарение на изключителния нов процесор P5.
Видеопроцесорът P5 идва едновременно с 25% увеличение на обхвата на обработваните параметри и 25% увеличение на мощността, за да постигне общо 50% увеличение на производителността в сравнение с настоящия върхов процесор Perfect Pixel Ultra HD.
С производителността на пет процесора в един корпус, P5 предлага пълната процесорна мощ за обработка, необходима за лесното обработване на огромните количества данни от Ultra HD изображенията. P5 анализира, реконструира и индивидуално подобрява всеки един от петте параметъра, които определят качеството на картината: Подобряване на източника на сигнала, Острота, Цвят, Контраст и Движение.
Намаляването на броя на чиповете до един допринася за по-бързото прехвърляне на обработваните данни, с по-добър синхрон и подобрен контрол над целия процес на обработка.
Вложени са много усилия, за да се гарантира, че до обработващите компоненти достига перфектен, коригиран входен сигнал, което е едно от съществените изисквания след появата на източниците с HDR съдържание и новите високояркостни дисплеи.
P5_color
Тъй като голяма част от съдържанието, което захранва нашите телевизори, съдържа досадни визуални недостатъци като шум и изкривявания, обработващият алгоритъм P5 Source Perfection коригира и редуцира шума, без да създава досадно размазване. В същото време, системата Smart Bit Enhancement премахва резките цветови разслоения, като разширява 8-битовото видео до близо 14-битова прецизност, водеща до по-гладки градации, без загуба на детайли в други части на картината.
Подобреният MPEG измервател дава още по-точна оценка на качеството на сигнала.
В областта на подобрение на остротата на картината, процесорът P5 разполага с новия измервател на детайлите Detail Meter и нов алгоритъм за подобряване на детайлите Detail Enhancer, заедно с усъвършенстван измервател на остротата Sharpness Meter. Алгоритъмът Detail Enhancer увеличава резолюцията на всякакъв вид съдържание до Ultra HD, с което се получава видимо по-добро изображение с изчистени линии и повече фини детайли, създаващи усещането за по-голяма дълбочина на картината.
По отношение на обработката на цветовете, P5 включва и подобрения процес Gamut Mapping System.
P5 има значителни подобрения на контраста благодарение на включването на поддръжка на стандарта Hybrid Log Gamma (HLG), новата система за локално подобряване на контраста и новата добавка за засилване на контраста sparkle & darkle, плюс подобрено увеличаване на динамичния обхват до HDR.
Остротата на движение също задава нови стандарти при LED и OLED панелите, вследствие на невероятната, 4 милиарда пиксела в секунда, обработваща мощ на технологията за движение на Philips Perfect Natural Motion, която гарантира, че дори и най-бързо движещите се Ultra HD изображения ще бъдат плавни, без насичания и с изключителна острота.
Комбинацията от допълнителните обработки и подобрената мощност позволяват на новия процесор P5 да надмине легендарния, многократно награждаван Perfect Pixel Ultra HD процесор, който все още е широко приет за един от най-добрите видеопроцесори на пазара.

За TP Vision
TP Vision е водеща компания в света на визуалните дигитални развлечения. Тя се фокусира върху разработването, производството и търговията на телевизори Philips в Европа, Русия, Близкия Изток, Бразилия, Аржентина, Уругвай, Парагвай и определени страни в Тихоокеанска Азия. Ние правим това чрез обединяването на дългогодишната традиция и опит в дизайна и иновациите на Philips с безупречните оперативни процеси, гъвкавост и бързина на TPV технологията.
Комбинирайки тези силни страни, предлагаме висококачествени телевизори на пазара: интелигентни и лесни за употреба с изискан стил. Вярваме в създаването на продукти, които осигуряват пълноценно телевизионно изживяване на потребителите. С телевизорите Philips TP Vision е глобален лидер на пазара. TP Vision е ексклузивният лицензоносител на марката телевизори Philips за изброените по-горе континенти. Телевизионната компания е 100 % собственост на TPV, водещият световен производител на монитори и LCD TV. Групата на TPV е била в състояние да управлява растежа си през годините, като базира своите икономии от мащаба и основните компетенции в R&D, производството, логистичната ефективност и качество. За TP Vision работят близо 2000 души в различни държави по света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *