post

Избирането на кабелна доставка не трябва да е трудно, но е така. Интернет страниците на доставчиците са сложни. Услугите са обединени, след това отново обединени. Промоционалните цени пък понякога изтичат без предупреждение.

 

Това е достатъчно, за да ви накара да се отчаяте. Но не. Вместо това поемете дълбоко въздух и следвайте тези пет стъпки. Те ще ви помогнат да изберете доставчик на кабелни услуги и пакет, който да отговаря на вашите нужди и бюджет, особено ако вече търсите телевизия и интернет в Пловдив.

 

1. Проучете вашите възможности

Първо, разберете кои кабелни доставчици са на разположение във вашия район. Това е доста просто. Има уеб сайтове, които ограничават опциите по адрес.

 

След като разберете вашите възможности, направете малко проучване. Попитайте приятелите и съседите кой доставчик използват и какъв е техният опит. Дали имат някакви проблеми? Колко често? Колко бързо обикновено се възстановяват услугите? Как биха оценили клиентските услуги на доставчика си?

 

2. Решете кои канали са задължителни

Средно потребителите получават десетки канали, но гледат максимум по 20 от тях. Това означава, че те плащат за куп канали, които никога не гледат. Не бъдете един от тези хора.

 

Вместо това, напишете списък с необходимите канали. Нека да е списък с хубави канали. След това вижте кой доставчик може да ви предположи тези опции, без много излишък. Бонус точки ще има, ако можете да получите няколко канала от вашия втори, резервен списък.

 

Бъдете реалисти по отношение на това колко често ще гледате тези хубави канали, преди да се похарчите с допълнителни 20 лв. на месец за пакет, който ги включва.

Можете също така да обмислите дали изобщо да използвате кабелен оператор. Можете да решите да гледате само безплатни телевизионни предавания или да комбинирате безплатна телевизия със стрийминг услуги като Netflix или Hulu.

 

3. Направете математиката майсторски

Ако сте сред онзи процент от хората, които не използват интернет, можете да пропуснете тази част. В противен случай, бъдете с отворени очи и не забравяйте първите две точки.

 

“Обединяването е един много интелигентен вариант, защото често води до получаване на повече услуги в близост до същата цена, отколкото до получаването на индивидуална услуга”, казват специалистите от Cooolbox.bg.

 

Добрият интернет и телевизионен пакет могат да ви спестят не малко средства за две години, в зависимост от това къде живеете и от какво се нуждаете. Но това добавя още един слой на сложност.

 

Ще трябва да разберете от каква интернет скорост имате нужда и какъв вид широколентова услуга можете да получите: DSL, кабелна или оптична оптика. Това може да ви помогне да стесните избора си, например, ако искате кабелен интернет и един от доставчиците във вашия списък предлага само DSL във вашия район.

 

Не всички връзки обаче са добри връзки. Така че проверявайте цената на всяка услуга поотделно и сравнявайте с цената на пакета.

 

4. Попитайте за по-апетитни сделки

 

Кабелните компании понякога постилат червения килим за нови клиенти. Те често понижават от месечната цена за първата година.

 

Сравнете промоциите между доставчиците на кабели. Не бъдете мързеливи и винаги четете дребния шрифт.

 

Важно е да се отбележи кога промоцията изтича. Маркирайте тази дата в календара си, за да не сте заслепени от сметката, която е по-висока от нормалната, и за да я използвате като напомняне за преоценката на кабелния си пакет.

 

5. Преговаряйте

 

Пазаренето може да не е в кръвта ви, но трябва да го прилагате понякога. Можете да спестите от разходите си за кабелни услуги или да получите допълнителни услуги, като се договорите с вашия доставчик. За да направите това ефективно, трябва да знаете какво можете да получите на друго място (вижте стъпка 4).

 

Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *