post

Някой хора много мразят да бъдат плашени, докато други са буквално пристрастени към филмите на ужасите. Някой хора не могат да се наситят на адреналина, идващ от това да бъдат изплашени и така сценаристите, продуцентите и актьорите са принудени постоянно да пускат по-страшни и по-страшни филми.

 

Има ужасяващи книги и известни филми на ужасите, които ще ви накарат да спите с включено осветление и призрачни игри от всякакъв вид, включително настолни игри като Eldritch Horror и онлайн казино игри с тематика на ужасите като “Blood Suckers”. Но за истинските смелчаги, нищо не е по-добро от реалистичните видео игри на ужасите, където можете да изживеете кошмара отблизо и лично.

 

В тази статия ще разгледаме пет игри на ужасите, които можете да играете на “XBox One” като ще ги оценим по скала на писъците като “1 писък” означавам, че не е много страшна,  “5 писъка” означават много ужасяваща.

 

  1. Осъдени: Криминален произход (съвместима назад) – ОЦЕНКА = 4 писъка

 

Специалното в тази игра е изкуството за създаване на напрежение чрез използване на изнервящо бавно темпо. Прекарвате много време в тъмнината, примигвайки и мислейки “Това движи ли се ?!”. В тази игра трябва да направите много близки и лични удари без да имате видимост, което добавя още повече напрежение, докато се опитвате да разрешите случая и да останете живи. Тази игра излезе през 2005 г., но все още е една от най-добрите в жанра.

 

  1. SOMA – Рейтинг = 3 писъка

 

SOMA е възхвалявана за разказването на истории и изграждането на атмосфера, която създава последователно усещане за страх и ужас. Тя ни отвежда в отдалечено, подводно изследователско съоръжение, което (подобно на пространството) е идеалното място за ужасни случки. И в края на краищата, няма бягане от ужасите, с които се бориш. Някои критици смятат, че геймплея е малко по-формален, но като цяло завладяващата история е това, което продава тази ужасна игра.

 

  1. Заразно зло 2 – РЕЙТИНГ = 3 Писъка

 

Ако сте почитател на класиката, ще трябва да си вземете Заразно зло 2 за Xbox One. Заразно зло е един от най-известните франчайзи на хорър игри, а Заразно зло 2 е може би най-добрата от серията. Дизайнерите на играта, възстановяват тази класическа игра от нулата, като внедряват по-сложен разказ, подобрена графика и в крайна сметка създават още по-добра версия от първата (знаем, че е трудно е да повярва… но проверете и ще видите!).

 

  1. Злото в нас 2 – Рейтинг = 4 Писъка

 

Тази игра има всички обичайни елементи на хорър игрите – пъзели, кървав геймплей и тъмни стаи със страховити неща, които изскачат отвсякъде. Но това, което прави тази игра по-страшна е, че се действието се развива във виртуален свят, където всичко е изкривено, а законите на физиката далеч не са това, което са в реалността. Историята за спасяването на дъщерята на главния герой е завладяваща, а злодеите са направо откачени. Някои от аспектите на “Главните босове” на играта са малко излишни, но като цяло тази игра има всичко, което феновете на жанра обичат.

 

  1. Мъртво пространство (съвместима назад) – Рейтинг = 3 Писъка

 

Въпреки че сюжета на тази игра може да ви се стори малко бавен, това всъщност е направено с цел изграждане на напрежение. В играта се опитвате да оцелеете от атаки на ужасяващи чудовища, докато сте заклещен в капан в космоса. Космическите ужаси създават изцяло ново измерение на терора, тъй като буквално няма къде да се избяга и практически няма къде да се скрием. Тази първа игра „Мъртво пространство“ оставя своя отпечатък върху жанра на игрите на ужасите и научната фантастика, благодарение на страхотния сценарий, завладяващите графики и напрежението, което ще ви накара да си изгризете ноктите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *