post

Мнозина британци скоро ще получават всекидневната си бутилка мляко от германски микробуси, тъй като Дойче пост (Deutsche Post) спечели договор да осигури 200 електрически вана за услугата за доставки на мляко по домовете Milk&More, предаде Ройтерс.

Електрическите микробуси, доставящи мляко в стъклени бутилки по домовете, от десетилетия са част от всекидневието във Великобритания. Услугата напоследък отново спечели популярност на фона на засилващите се обществени опасения от замърсяването, причинявано от пластмасовите опаковки.

Milk&More посочи, че целта на поръчката за автомобилите StreetScooter на Дойче пост е доставките на мляко да останат тихи и щадящи околната среда.
Договорът обаче може да предизвика политически шум, тъй като от вота за излизане на Великобритания от ЕС критиките срещу подобни сделки се засилват на фона на опасенията, че британските фирми губят позиции.

Milk&More, която е собственост на германската компания за млечни продукти Тео Мюлер (Theo Mueller), прави над 1,5 милиона доставки дневно до над 500 000 британски домакинства.

Дойче пост разработи вановете StreetScooter за собствените си доставки, след като възходът на онлайн търговията доведе до увеличаване на пратките. След това обаче Дойче пост положи усилия да увеличи производството на автомобилите и да ги продава и на други фирми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *