post

Правителството на Япония ще утвърди на 9 юни стратегия, съгласно която доставките с дронове ще бъдат разреши през 2020 г. През 2022 г е планирана пълна комерсиализация на самоуправляемия транспорт, съобщава Reuters.

Освен това, японското правителство планира да поощрява широкото използване на Big Data и изкуствения интелект за медицинска диагностика. “Приоритети са подобряването на прогнозираната продължителност на живота, революция в транспорта, модернизация на дистрибуторските канали, подобрение на инфраструктурата и използване на финансови технологии”, – заяви представител на правителството пожелал анонимност.

Преходът към безпилотни летателни апарати и автономни транспортни средства се отнася към неотложните задачи за Япония, тъй като работната ръка в страната значително намалява. През април най-голямата японска услуга за доставка на пратки Yamato Holdings Co разтревожи потребителите като заяви, че ще съкрати обемите на доставките и ще увеличи цената на услугите поради недостиг на служители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *