post

Юбилейният специален модел на iPhone може да се окаже прекалено скъп, особено за технологиите, които ще предлага. Поне така изглежда съдейки според слуховете около iPhone 8, съобщава BusinessInsider.

Очакванията са, че iPhone 8 ще създаде “луксозна линия” в гамата на смартфона. Телефонът ще използва OLED панел, като се очаква да има още безрамков дисплей, 3D камера за разпознаване на лица, добавена реалност и др.

Макар и интересни, повечето от новостите на iPhone 8 реално са новости само за Apple. OLED панели и безжично презареждане се използват от другите производители от години. Едно нещо със сигурност ще отличава iPhone 8 от останалите – цената. Според анализатора Джон Грубер телефонът може да струва на цени от $1200 и нагоре. Анализатори като Минг Чи Куо пък очакват цените на телефона да започват от $999.

Това ще го направи значително по-скъп от останалите му конкуренти. Моделът със сигурност ще се радва на голям интерес просто заради факта, че ще е юбилеен и специален. Apple ще се възползва от това, като го продава още по-скъпо с още по-голяма печалба.

Въпреки това iPhone 8 вероятно практически ще е твърде скъп за това, което предлага. Стига Apple да не е успяла да запази някоя впечатляваща нова функция в тайна, но това изглежда малко вероятно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *