post

По всичко изглежда, че Skype не бързат с разработването на версия на популярния VoIP софтуер за Windows Phone 7. Един от вицепрезидентите на компанията – Дан Ниъри (VP за региона Asian Pacific) е споделил на среща с журналисти, че от Skype в момента не разработват версия за Windows Phone 7 и нямат планове в тази насока преди да е настъпило второто полугодие на 2010.

Това на практика означава, че най-популярният софтуер за VoIP комуникации едва ли ще излезе за Windows Phone 7 преди края на годината и представлява доста неприятна новина за хората, които ще закупят първите смартфони с новата ОС на Microsoft, защото в тях очевидно няма да има Skype.

От друга страна, представители на Microsoft (и по-специално – Charlie Kindel, който често обсъжда въпроси, свързани с разработката на новата платформа) вече нееднократно заявяваха, че в първите телефони с Windows Phone 7 ще липсват част (макар и малка) от предварително планираните функции и възможности. Microsoft обаче смята бързо да ги добави в последствие чрез някои от регулярните ъпдейти, които ще излизат за новата операционна система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *