post

Водачите на електрически тротинетки ще бъдат санкционирани, защото нямат право да се движат по улиците в София. Това съобщи пред БНР началникът на “Пътна полиция” в столицата комисар Любомир Костадинов, но не коментира, дали незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите. По думите му водачите им управляват нерегистрирано моторно превозно средство.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пък коментира, че работни групи вече търсят най-добрата законова регламентация за движението на електрическите тротинетки. Той подчерта, че по смисъла на Закона за движение по пътищата електрическите тротинетки са моторни превозни средства.

„След като са такива, трябва да отговарят на определени изисквания”, подчерта Маринов. „Всеки български гражданин, който се движи в някакво качество по пътната мрежа, трябва да спазва действащия закон за движение по пътищата”.

„Бъдещето е в алтернативните превозни средства, които щадят околната среда, по-лесни са за употреба в сложна градска среда и дават повече мобилност на гражданите”, добави министърът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *