post

Видеонаблюдението с шпионски камери се оказва своеобразна нова мания сред българските фенове на електронните джаджи и все повече потребители у нас закупуват различни скрити камери за наблюдение. Това установи проверка на Pixelmedia.bg сред потребители на онлайн магазини.

Тенденцията се наблюдава вече повече от половин година и според запознати от този бранш причината е не толкова в използването на шпионска техника за работа, колкото за забавление. Не липсват обаче и случаи на мъже и жени, закупуващи такова оборудване с цел проследяване на своята половинка и уверяване дали тя не им изневерява.

Другият фактор за развитие на този технологичен сегмент е в нарастващото разнообразие от шпионски камери на пазара у нас. Такива вече могат да бъдат закупени както под формата на традиционните скрити камери в писалки, така и на шапки, будилници и ръчни часовници, слънчеви очила, дистанционно за аларма на кола и множество други аксесоари.

Не липсват и модели, внедрени във водоустойчиви часовници, както и такива с детектори за движение и с HD или FullHD качество. Все повече скрити камери се предлагат и в аксесоари за офиси и домове – например пепелници, закачалки за дрехи, различни статуетки и украси. Дори иновативни продукти като handsfree устройства, USB флашки и зарядни за смартфони вече се предлагат с вградена шпионска камера.

Предимството на шпионските камери е, че могат да се използват по множество различни начини. Така например аз неотдавна си закупих слънчеви очила със скрита камера и ги използвах главно за забавление с приятели, но веднъж се наложи да помогна и на мой познат, който искаше да се увери, че приятелката му не му изневерява. За щастие съмненията му бяха разсеяни“ – споделя клиент на подобен продукт.

Цената на непрофесионалната шпионска техника също е спаднала доста и към момента човек може да закупи часовник, химикалка или дистанционно управление за кола с шпионска камера за по-малко от 100 лв., а в накои случаи – дори за под 40 – 50 лева. Всички тези фактори превръщат скритите камери в подходящ продукт както за фирми, така и за журналисти, инспектори в различни сфери, детективски агенции или просто технологични маниаци, които искат да се пошегуват с приятели.

Повече подробности има в прикаченото видео:

One thought on “Шпионските камери за видеонаблюдение стават все по-популярни сред българските потребители (видео)

  1. И тендецията е все повече да се увеличават потребителите, макар че скритите камери в разни предмети могат да се използват по ред други причини освен шпионажа. Аз например си закупих в очила за зимни спортове 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *