post

Травис Каланик, съосновател и изпълнителен директор на Uber, е подал оставка, съобщава Business Insider.

Според изданието напускането на Каланик е било последвано от “драматични часове” сред основните инвеститори на Uber, пет от които са настоявали за незабавната му оставка, пише dnes.bg. Компанията за рисков капитал – Benchmark, е била една от най-агресивните в това отношение. Тя участва в Борда на директорите на Uber чрез един от своите съдружници – Бил Гърли.

“Обичам Uber повече от всичко на света и в този труден момент от личния ми живот приех искането на инвеститорите да се оттегля, за да може Uber да се върне към развитието, а не да се разсейва с поредния спор”, казва Каланик в изявление, цитирано от The New York Times.

За момента той ще остане в Борда на директорите.

Миналата седмица компанията за споделени пътувания прати мейл до пътниците си на някои пазари, признавайки грешките си и съобщавайки за “радикални” промени, които ще направи, за да промени работната атмосфера.

“При толкова бързото ни разширяване не успяхме да приоритизираме хората, които ни помогната да стигнем до тук,” е част от текста в мейла. “В крайна сметка мярката на успеха ни е удовлетворението на нашите пътници, шофьори и служителни – осъзнаваме, че изостанахме в това отношение.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *