post

Ръководителите на Microsoft и Daimler се качиха на сцената по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, за да споделят опита си от трансформацията, както и да поговорят за някои от ключовите предизвикателства, пред които са изправени предприятията в цифровата ера. Конгресът събра над 100 000 представители на телеком операторите, производителите на крайни устройства, мобилни приложения и медиите, сред които и журналист от Pixelmedia.bg.

Шедът на Daimler Дитер Зетше призна, че автомобилната индустрия все още е в състояние на променливост, тъй като свързаността, автономността, преминаването към електроенергия и растежът на платформите за споделен транспорт ще предефинират автомобилния бизнес.

„Знаем, че след 10 години тази индустрия ще бъде съвсем различна. В този свят ограниченията се размиват все повече”, каза той.

Обсъждайки трансформацията, през която Microsoft е преминала през последните години, тъй като е преоткрила своя бизнес, главният изпълнителен директор Сатя Надела каза, че „трябва да сте в състояние да оспорите статуквото”.

Той отбеляза: „Винаги мисля, че някои от технологичните промени са доста откровено по-лесни за изпълнение. Най-трудните неща са промените в бизнес модела.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *