post

Швейцарският гигант ALSO Holding придобива един от най-големите IT дистрибутори у нас – Солитрон, съобщиха от чуждестранната компания. Цената на сделката не се съобщава, но с нея ALSO продължава да разширява своето присъствие в Източна Европа, след като в края на миналата година подаде оферта за закупуване и на полския ИТ дистрибутор ABC Data.

След купуването на Солитрон, което трябва да бъде одобрено от регулаторните органи, няма да има промени в управлението на компанията. Заедно с мениджърите в българския дистрибутор ще бъде обсъдено кои марки и производители ще да бъдат добавени към неговото портфолио.

Солитрон е основана през 1991 г. в София. За периода 2011-2018 г. фирмата утроява продажбите си и в момента притежава пазарен дял от над 30%, оборот от 110 милиона евро и около 120 служители.

ALSO Holding свързва доставчици и купувачи в ИКТ индустрията, като предлага на повече от 100 000 клиента достъп до хардуер, софтуер и ИТ услуги от над 550 производители. Технологичната компания е представена в 18 европейски страни и през 2018 г. има около 4 000 служители, а генерираните общи продажби са за около 9.2 милиарда евро. Главен акционер на ALSO Holding AG е Droege Group, базирана в Дюселдорф, Германия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *