post

Южнокорейският автомобилостроител Хюндай мотър (Hyundai Motor) планира до 2030 година да пусне производствена платформа, която да позволи всяка година да се пускат 500 000 автомобила с водородно-електрически двигатели, предаде ТАСС.

Съобщението бе направено от представители на компанията на церемония за началото на строителството на втория завод за производство на системи за водородни горивни елементи по-рано тази седмица в град Чхунджу.

До 2022 година обемът на производство на тези системи се планира да се увеличи от сегашните 3000 на 40 000 годишно.

На церемонията министърът на търговията, промишлеността и енергетиката Сун Юн-мо посочи, че правителството ще съдейства за популяризирането на екологично чистите автомобили и до 2022 година ще изгради 310 зарядни водородни станции.

По думите на представителите на Хюндай компанията планира до 2030 година да инвестира най-малко 7 милиарда долара в нови перспективни изследвания и разработки, увеличаване на производствените мощности и сътрудничество с подизпълнители за създаване на бази за масово производство на водородни електромобили.

Водородните горивни елементи са екологичо чист източник на енергия. Електричеството се генерира в процеса на електрохимични реакции, като единствените отпадни продукти са водна пара и топлина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *