post

Хитът Despacito, който има над 5 милиарда гледания в You Tube, стана обект на хакери от групата Prosox and Kurio’sh, които замениха оригиналния клип със собствено видео, в което се чуват призиви за освобождаване на Палестин. При атаката са променени и имената на много популярни клипове на Шакира, Тейлър Суифт, Селена Гомес и Дрейк. Засегнатите видеа са в канала Vevo и вече са свалени, докъто проблемът бъде оправен.

Хакерите, нарекли себе си Prosox and Kurio’sh, заменили заглавията със собствени послания и псевдоними, призовавайки за освобождаване на Палестина, но не посегнали на съдържанието им.

Vevo

Говорител на Vevo обяви, че се работи за възстановяване на засегнатите клипове, но това всъщност не е първото посегателство, на което става жертва музикалния канал. През септември 2017 година, част от файловете му бяха откраднати и изтекоха онлайн.

Според експерти, този случай е своеобразна ирония, тъй като проникването в YouTube съвсем не е лесно.

One thought on “Хакнаха YouTube, за да изтрият Despacito

  1. Много лесно се “хаква” YouTube, като първоначално е хакнат компютърите на хората, качили клиповете. Иначе много се съмнявам да са намерили дупка в сигурността на самия youtube… В днешно време такъв гаф в голяма компания се случи единствено на Sony, а и на … безбожно остарялата yahoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *