post

Едва ли е очудващо, че основателят на Facebook Марк Цукербърг има акаунти в Twitter, LinkedIn, Pinterest и други социални мрежи. Дори и да си собственик на един от най-влиятелните уебсайтове в света, винаги е добре да следиш какво прави конкуренцията. Това обаче не означава да неглижираш сигурността в тези сайтове.

Този уикенд акаунтите на Марк в Twitter и Pinterest са били хакнати. Хакерската група, която е поела отговорност – OurMine Team – е съобщила също, че е придобила контрол и върху Instagram акаунта на милиардера, но това не е потвърдено от друг източник.

Според самите хакери, те са успели да “превземат” акаунтите поради изтичането на информация за LinkedIn паролата на Цукербърг. Припомняме, че преди около месец стана ясно, че паролите на милиони LinkedIn акаунти са компрометирани и от бизнес социалната мрежа помолиха своите потребители да си ги сменят.

Много от тях вероятно са го направили, но проблемът е, че мнозина (включително и основателят на Facebook) изглежда обичат да използват една парола за достъп до множество свои уеб акаунти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *