post

Вече има десетки примери за Internet of Things джаджи, които могат да бъдат хакнати – домакински електроуреди, кафемашини и дори автопилотът в автомобилите Tesla са само част от тях. Ако не друго обаче, тях потребителите поне не ги поставят в тялото си.

Не така обаче стои въпросът с We-Vibe 4 Plus – “умен” вибратор с вграден компютър, Bluetooth модул и различни сензори. На практика това е поредния пример за навлизането на Internet of Things технологиите в сферата на секс играчките.

Устройството може да се свързва със смартфона на потребителя или на неговия партньор, при което последният може да инициира интимни движения, докато двамата се намират на километри разстояние.

Двама хакери на конференцията Def Con, която се проведе в Лас Вегас обаче, демонстрираха независимо един от друг как “умният” вибратор може да бъде хакнат и неизвестно лице може да го включва и изключва отдалечено. Освен това устройството може да изпраща съобщения до своите създатели или до някой друг, информирайки ги кога собственикът му го използва.

Според един от лекторите на конференцията с псевдонима Follower, който направи презентация на тема “Да хакнем Интернетът на вибриращите неща” (Hacking the Internet of Vibrating Things), въпросът със сигурността на секс играчките занапред трябва да се взима много по-насериозно, защото тепърва можем да очакваме проблеми в тази сфера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *