post

Компанията Symantec съобщи, че групата хакери, в ръцете на които е попаднал изходният код на програмния продукт за отдалечено управление PCAnywhere и на антивируса Norton Antivirus, са поискали $50 000, за да не го публикуват в Интернет. Преписката е започнала преди известно време и в едно от първите писма софтуерната компания е дала съгласие за сделката, но с определени условия.
“Ние ще ви платим исканата сума, но искаме гаранции, че след плащането кодът няма да се появи в открит достъп. Първите три месеца ще ви плащаме ежемесечно по 2500 долара. След изтичането им вие трябва да докажете, че кодът е унищожен и чак тогава ще ви платим останалото. Да се надяваме, че ще завършите сделката честно”, – се казва в писмото на общуващия с хакерите служител на Symantec.
Скоро след това обаче разговорите навлезли в задънена улица и хакерите заплашили, че все пак ще публикуват кода. Последвали поредица от писма, съдържащи заплахи от страна изнудвачите и предложение за 1000 долара от страна на Symantec като демонстрация на добра воля. Това не устройвало първите и в края на краищата те пуснали на 6 февруари изходния код на PCAnywhere и Norton Antivirus в Pirate Bay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *