post

Френски скулптор изведе майсторенето на ново ниво, като разработи робот в естествен ръст от евтини платки и пластмасови части, които всеки може да свали от интернет у дома и да създаде с триизмерен принтер, съобщи Ройтерс.

Автономните роботи хуманоиди в естествен ръст дълго време бяха от компетенцията на финансирани с милиони долари лаборатории за развитие и холивудски компании, продуциралифилми като “Аз, роботът” и “Блейд Рънър”. Гаел Ланжвен показа своя робот “ИнМуув” в рамките на конференция за технологиите в Париж.

Черно-белият робот хуманоид е създаден с части, с които човек може да се снабди безплатно от интернет.

Ланжвен поясни, че започнал да разработва роботизираната ръка преди около 7 години и предоставил скиците й, за да може хора да я използват като протеза.

“Продължих да проектирам останалите части – бицепси, рамене, торс, глава”, отбеляза той. “Всеки път, когато скицирах част от корпуса на робота, споделях скицирането в интернет и го правех достъпно за желаещите да проследят осъществяването на проекта. Следващата стъпка ще е да се подобри изкуственият интелект на робота”, допълва авторът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *