post

Роботите са на път да изместят дори и готвачите. Доказателство за това е машина, която прави пици в заведение край Париж.

Той може да сложи доматен сос върху основата на пицата, а после да я пъхне във фурната и накрая да я нареже на парчета. Роботът е настроен да извършва със своите три ръце няколко задачи наведнъж. Според неговите създатели той може да прави пица на всеки 30 секунди или до 120 за един час. За сравнение, капацитетът на обикновения човек е най-много 40 пици в рамките на 60 минути. Но въпросът не е само в бързината, съобщава Кросс. Всички съставки са внимателно подбрани.

Идеята е на двама френски инженери и се заражда още докато са в университета. Единствената храна, която могат да си позволят по това време е от заведенията за бързо хранене, но тя е толкова лоша, че са провокирани да измислят начин как това може да се промени.

“Роботите могат да направят уникални пиците на клиентите, според техните желания по всяко време на деня, дори в 2 часа през нощта. А това е доста забавно и не може да бъде направено в заведение за бързо хранене или традиционен ресторант. Хората днес имат все по-малко време за обяд и често това е за сметка на качеството на храната. Ние им предлагаме и двете.”, казва Филип Голдман.

Филип има големи идеи за новаторското си производство, което като начало иска да премести в центъра на Париж.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *