post

Килограмите, този огромен проблем, тежащ като воденичен камък на врата на всеки, който се е заел да се справи с него, независимо дали си е дал моментна почивка или спазва някакъв режим на хранене, е тема от десетилетия насам. Знаете ли, че психическият товар е далеч по-тежък за понасяне, отколкото физическия? Когато човек е решил да не се харесва или си е поставил точно определени цели, които да гони, то нищо не може да го спре да преследва всички видове тежки диети и гладуване. Тази войнствена готовност повече прилича на агресия към себе си, отколкото на нещо, продиктувано от любов и по-високи идеали и тук е основният проблем. Ако си позволим да приемем, че тялото е съвършено и знае кога и по колко е необходимо да приема и абсорбира, като вещества, то остава да намерим загубената връзка със сигналите, които ни подава.

На тези принципи се основава и фитнес диетата за отслабване през FitnesDieta.com, носеща дълготрайни резултати. Как са се загубили сигналите? Посредством богата на овкусители, оцветители и всякакви добавки храна, която е създадена, за да ни се дояжда още и още, въпреки, че организмът сам по себе си е отдавна претоварен. Нали помните реклами от рода на “Вземи две на цената на едно” и т.н. Оптимизирайки храненето, подавайки не само по-добра храна, като качество, но и в определени интервали от време в денонощието, можем да помогнем на тялото да се справи с всичко, без излишества.

Фитнес диетата за отслабване, носеща дълготрайни резултати

Знаете ли, че много от бързите диети за отслабване имат обратен ефект? Вследствие на подлагане на организма под стрес, какъвто е рязкото лишаване от храна в дозите, с които е свикнал, той започва да пести енергия и да не позволява никакво намаляване на мазнините. Биологично сме създадени с много по-съвършено тяло, отколкото си мислим и то има своите здрави аргументи да се държи по един или друг начин, като най-важният от тях е – оцеляването. Ако организмът ви пести сили, то е защото сте го поставили в режим на оцеляване, в който не се знае кога ще може да се снабдява отново с храна и единствения изход е да се съхранява, доколкото може. Така, много хора на първо място се сблъскват с липсата на резултат и на второ – с бързият ефект на бумеранга – след края на диетата. Когато мъчението приключи, в момента, в който си позволим да се храним нормално, организмът ни си отдъхва и започва да трупа на воля, заради рисковете да се сблъска отново с дълго гладуване.

Фитнес диетата за отслабване, носеща дълготрайни резултати

Ако ние не сме способни да пестим за “черни дни”, то нашият организъм умее да го прави и то много добре. Ето така започват да се редуват периоди на гладуване, придружени с лошо настроение, периоди на свободно хранене с броене на калориите, между които се наместват едни малко тайни, лични периоди на наваксване на удоволствията, които често играят ключова роля за последващото натрупване на килограми. Но как да излезем от порочния кръг? В методите на предлаганата фитнес диета за отслабване, става дума за следване на периодите, в които е най-подходящо да се приема храна и да се почива, което е в основата на подобряване на жизнените системи, а от там и на отслабването.

Към фитнес диетата за отслабване се включват и то съвсем “легално” периоди на приемане на любими изкушения, просто защото има подходящи моменти и за тях. Да вземем страната на собствения си организъм и да започнем да работим заедно, а не срещу него, е в основата на постигането на добрите и здравословни резултати. Има ли нужда да водим борба със съвършената природа, като просто можем да се запознаем и да опитаме да разберем нейните закони, много по-стари и велики от нас? Вижте още във FitnesDieta.com и изберете своя начин да погледнете на света в огледалото, без стрес и обвинения, имате ли смелост за това?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *