post

Българската образователна платформа Уча.се спечели най-много награди на тазгодишното издание на конкурса Сайт на годината. Освен създадения от Дарин Маджаров уебсайт с най-много призове си тръгнаха онлайн компанията Netpeak, платформата за самолетни билети eSky, както и клиенти на дигиталната агенция eDesign. Церемонията по награждаването се проведе на 4 октомври вечерта в Sofia Event Center.

Уча.се с новия си дизайн отнесе наградите в категориите Сайт за услуги (Награда на журито) и Продуктов сайт (Награда на журито), а неговият основател Дарин Маджаров беше удостоен и с една от специалните награди на конкурса. Той благодари на целия екип на сайта, който вече наброява сто души и разкри, че към момента всяко второ училище използва сайта в учебната си програма.

Другите две специални награди на журито бяха за Александър Варов, който е в основата на много от най-популярните уеб проекти в България и Божидар Божанов, известен блогър и специалист по електронно управление.

Онлайн агенцията Netpeak спечели две награди – в категория Блог (Награда на журито) и категория Събитие/Кауза за своята конференция Online Advertising.  Mentormate също си тръгна с две награди – в категория Фирмен сайт (Награда на журито и Награда на публиката).

В категория Личен сайт и двете награди – на журито и на публиката – отидоха при Fit with Strahil. Призовете бяха взети от Георги Костов, креативен директор на агенция eDesign, който противно на позитивната атмосфера обяви от сцената, че нещата в българския уеб бранш не вървят добре и призова колегите да правят повече усилия.

В категория Институционален сайт/НПО наградата на журито спечели Национален фонд култура, а на публиката – сайтът на Нов български университет.

Българският портал за стара техника  Sandacite.bg грабна наградата на публиката в котегория Сайт на събитие/кауза. Платформата за самолетни билети eSky спечели две награди – в категориите електронен магазин  и Mobile app. Наградата на публиката в същата категория спечели платформата за облачни услуги pCloud.

В категория медиен сайт наградата на журито грабна сайтът на Дневник, а на публиката – пътеводителят на България Опознай.bg. Публиката отличи с награди сайтът Майко мила в категория Блог, Motoretta в категория Продуктов сайт и Езикови училища “Интелект” в категория Сайт за услуги.

Конкурсът Сайт на годината се завърна в публичното пространство след кратко прекъсване, благодарение на огромните усилия на неговата създателка Жустин Томпс и с партньорството на Любомир Русанов и Методи Дреновски, управляващи партньори на СуперХостинг.БГ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *