post

Броят устройства, базирани на IoT нараства експоненциално всяка година, но комуникацията между тях все още се нуждае от подобрения. Често интелигентните уреди на различни производители са несъвместими помежду си, което ограничава потребителите до използването на смартфона като дистанционно управление.

Въпреки това, според The Korea Herald, промяната на този факт е близо. Позовавайки се на анонимни източници, изданието твърди, че две от най-големите компании в Южна Корея – Samsung и LG – се стремят да разработят продукти, сертифицирани от Open Connectivity Foundation. Тази фондация наблюдава и разработва стандарти за свързани устройства от различни марки, което им позволява да комуникират свободно помежду си. Макар, че е основана наскоро, тя се гордее с над 300 членове, сред които компании като Samsung, LG, Intel, Microsoft, Qualcomm и др. Като пример можем да посочим премиум климатиците и хладилниците на Samsung, както и двата нови флагмана S8/S8+, които вече притежават сертификат от OCF.

Според гореспоменатите източници, компанията се стреми да диверсифицира портфолиото си, като позволи сертифицирането и на продукти като перални машини и готварски уреди, а основният й конкурент в Южна Корея има същите планове.

Ако тази информация е вярна, потребителите ще имат възможността да контролират продуктите на LG, като използват устройства на Samsung и обратното, а според експертите, много от останалите марки ще последват примера на двата гиганта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *