post

Huawei представи наистина добри модели тази година, но софтуерът на компанията е проблем особено за разработчиците, на които тези устройства причиниха редица главоболия. Тази седмица компанията VideoLAN, която стои зад популярният плейър VLC Media Player обяви, че ще отхвърли смартфоните на Huawei, защото засягат приложението й.

VLC Media Player е едно от най-широко използваните варианти на пазара за гледане на медия на множество платформи, а приложението за Android получи значителни подобрения през годините. Устройствата на Huawei обаче, не работеха добре с него и това доведе до решението но VideoLAN да ги постави в черния си списък, което компанията обяви в Twitter.

Всъщност в обяснението си компанията посочва като причина „нелепият начин“, по който софтуерът на Huawei обработва приложенията на заден план и спира тези, които не са дело на самия гигант. Това причиянва проблеми с VLC, тъй като възпроизвеждането на заден план не може да сработи, а във форумите на VideoLAN и в отзивите в Google Play могат да се намерят десетки мнения на потребители, доказващи проблема.

Разбира се приложението VLC Media Player все още може да бъде инсталирано на засегнатите устройства от apk файл, но потребителите няма да могат да го свалят от Google Play, докато Huawei не промени начина, по който третира посочените процеси. За щастие, както посочва VideoLAN, този проблем засяга само новите устройства на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *